در ادامه اتهامات روسیه به رومانی در بحران اوکراین، مسکو بخارست را به حمایت از گروه‌های جدایی‌طلبی که به دنبال تجزیه این کشور هستند، متهم کرده است. این اتهام در پی برگزاری یک نشست در پارلمان رومانی مطرح شده که در آن نمایندگان “انجمن ملت‌های آزاد پس از روسیه” حضور داشته‌اند. این انجمن که هدف آن کاهش نفوذ روسیه و حمایت از خودمختاری مناطق مختلف در این کشور است، از سوی مسکو یک سازمان تروریستی تلقی می‌شود. این اقدام باعث افزایش تنش‌ها میان روسیه و رومانی و تشدید بحران اوکراین شده است.

نقش رومانی در بحران اوکراین

 

در ادامه اتهامات روسیه به رومانی در بحران اوکراین، مسکو با انتشار بیانیه‌ای رسمی، رومانی را به فراهم کردن بستری برای فعالیت‌های ضد روسی متهم کرده و هشدار داده است که چنین اقدامات تحریک‌آمیزی می‌تواند تبعات جدی برای روابط دو کشور داشته باشد. وزارت خارجه روسیه و دادستانی کل این کشور اعلام کردند که کنفرانسی که در ۱۹ مارس در پارلمان رومانی برگزار شده، به طور آشکار شامل سخنرانی‌هایی علیه تمامیت ارضی روسیه بوده است.

واسیلی پیسکاف، رئیس کمیسیون دولتی دوما برای بررسی مداخله خارجی در امور داخلی روسیه، در واکنش به این رویداد و در ادامه اتهامات روسیه به رومانی در بحران اوکراین گفت که رومانی با میزبانی از این کنفرانس، اقدام به حمایت از “سازمانی تروریستی” کرده که در روسیه ممنوع اعلام شده است. او ادعا کرد که در این نشست، فراخوان‌هایی برای “شکست نظامی روسیه” و “تجزیه این کشور به چندین دولت مستقل” مطرح شده است.

به گفته پیسکاف، این کنفرانس تنها یک نشست علمی یا تحلیلی نبوده، بلکه صریحاً حاوی بیانیه‌هایی تحریک‌آمیز بوده که نقض آشکار حاکمیت ملی روسیه محسوب می‌شود. او همچنین هشدار داد که این اقدامات می‌تواند پیامدهای دیپلماتیک و حتی اقتصادی برای رومانی داشته باشد.

کمک مالی رومانی به پناهندگان اوکراینی

اتهامات روسیه به رومانی در بحران اوکراین و پیامدهای منطقه‌ای

روسیه مدت‌هاست که “انجمن ملت‌های آزاد پس از روسیه” را که در لهستان ثبت شده، یک سازمان تروریستی می‌داند. این انجمن هدف خود را “غیر استعماری کردن فدراسیون روسیه” اعلام کرده و از استقلال‌طلبان در مناطقی همچون تاتارستان، باشکورتستان و چچن حمایت می‌کند.

در این کنفرانس، اولگ ماگاله‌تسکی، بنیان‌گذار این انجمن، از سیاست‌های رومانی در عدم تسلیم شدن به فشارهای مسکو قدردانی کرد و ادعا کرد که “روسیه آخرین امپراتوری استعماری در اروپا است”. او هشدار داد که روسیه به دنبال گسترش نفوذ خود در اروپای شرقی است و کشورهای این منطقه باید از هم‌اکنون برای مقابله با آن آماده باشند.

همچنین در این نشست، موضوعاتی همچون “نقش استراتژیک دریای سیاه و کشورهای بالکان در دنیای پس از روسیه”، “پتانسیل اقتصادی و انرژی منطقه” و “اهمیت رومانی در بازسازی اوکراین” بررسی شد. مقامات رومانیایی، اساتید دانشگاه و وزرای برخی کشورهای اروپایی از جمله بلغارستان و همچنین نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی در این کنفرانس حضور داشتند.

توان نظامی اروپا

نقش رومانی در بحران اوکراین و واکنش‌های جهانی

رومانی یکی از کشورهایی است که از زمان آغاز جنگ در اوکراین، به شدت از کی‌یف حمایت کرده و کمک‌های نظامی و بشردوستانه به این کشور ارسال کرده است. همچنین این کشور با پذیرش هزاران پناهجوی اوکراینی، نقش مهمی در مدیریت بحران انسانی ناشی از جنگ ایفا کرده است. همین امر باعث باعث افزایش اتهامات روسیه به رومانی در بحران اوکراین شده است.

از سوی دیگر، روسیه بارها از رویکرد ضد روسی بخارست انتقاد کرده و هشدار داده که حمایت رومانی از اوکراین می‌تواند این کشور را به یک هدف بالقوه برای اقدامات تلافی‌جویانه مسکو تبدیل کند. حالا با برگزاری این کنفرانس و اتهامات جدید روسیه، تنش‌ها میان دو کشور بیش از پیش افزایش یافته است.

برخی تحلیل‌گران معتقدند که مسکو در تلاش است با متهم کردن رومانی به حمایت از تجزیه‌طلبان، زمینه را برای اعمال فشارهای دیپلماتیک یا اقتصادی علیه این کشور فراهم کند. از سوی دیگر، برخی ناظران بر این باورند که این اتهامات، بخشی از جنگ اطلاعاتی روسیه علیه کشورهای عضو ناتو است.

صنعت هتل داری در رومانی

 

بحران اوکراین از سال ۲۰۱۴ با الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه آغاز شد و از آن زمان تاکنون، تنش‌های میان روسیه و غرب به طور مداوم افزایش یافته است. روسیه به حمایت از جدایی‌طلبان در شرق اوکراین متهم شده و از سال ۲۰۲۲، حمله گسترده‌ای را علیه اوکراین آغاز کرد که واکنش‌های شدید بین‌المللی را به دنبال داشت.

رومانی به عنوان عضو اتحادیه اروپا و ناتو، یکی از کشورهایی بوده که به شدت از اوکراین حمایت کرده است. این کشور نه تنها تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده، بلکه میزبان پایگاه‌های نظامی ناتو نیز بوده است. این اقدامات باعث شده که مسکو نگاه خصمانه‌تری به بخارست داشته باشد.

از نظر تاریخی، روابط روسیه و رومانی همواره پیچیده و متناقض بوده است. در دوره‌هایی این دو کشور متحد بوده‌اند، اما در مقاطع مختلف، تنش‌های شدیدی بین آنها شکل گرفته است. یکی از نقاط اختلاف تاریخی میان دو کشور، مسئله بسارابیا (مولداوی امروزی) بوده که در گذشته تحت حاکمیت رومانی قرار داشت اما بعدها به خاک شوروی پیوست.

با توجه به شرایط فعلی، اتهامات روسیه به رومانی در بحران اوکراین می‌تواند منجر به تشدید اختلافات و حتی ایجاد بحران‌های دیپلماتیک در آینده شود. به نظر می‌رسد که روسیه در حال آماده‌سازی استراتژی‌های جدیدی برای مهار نفوذ غرب در منطقه است و رومانی یکی از اهداف اصلی این سیاست‌های تهاجمی خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *